Пловдив посреща феноменалните Бистришки баби през 2019-та година, предаде репортер на

...
Пловдив посреща феноменалните Бистришки баби през 2019-та година, предаде репортер на
Коментари Харесай

Пловдив посреща феноменалните Бистришки баби през 2019-а година

Пловдив посреща феноменалните Бистришки баби през 2019-та година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Групата е извънредно известна в целия свят поради своеобразното си полифонично пеене и е включена в Списъка на международното нематериално културно завещание на ЮНЕСКО.

Настоящият план " Архаичният двуглас - мост във времето/диалог с европейски и интернационалните културни пространства " е на читалище " Свети Цар Борис I - 1909 " село Бистрица и е измежду утвърдените в последния миг от фондация " Пловдив 2019 ". Домакин ще е Етнографския музей - идеалната среда за изява на групата, а планът планува реализация в два съществени модула - фотоизложба и концерт.

" Основно преимущество на този план е, че е ориентиран особено към един от пловдивските музеи с концепцията да разнообрази неговата стратегия в подтекста на Европейска столица на културата. Проектът съчетава галерия и концерт, които с категоричност ще привлекат интереса на множеството туристи в годината на купата ", разясняват от журито. Отпуснатото финансиране е в размер на 5000 лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР